Wat is een spanplafond?

Spanplafonds staan bekend om het snelle plaatsen. Ondanks de snelheid zorgen we er bij DHZ Spanplafonds wel voor dat het nauwkeurig geplaatst wordt. Ontdek in dit artikel meer over wat een spanplafond precies is en waarom u hiervoor zou kiezen. 

Wat is een spanplafond?

Een spanplafond is een ‘vals’ plafond gemaakt van een gespannen doek. Het materiaal is polyester coating. Het spanplafond wordt door DHZ Spanplafonds natuurlijk speciaal op maat gemaakt. Ook kan het onder een bestaand plafond worden aangebracht. Maar, waarom zou u voor een spanplafond kiezen? Ten eerste is het een stuk sneller en u kunt het makkelijk zelf doen. Eenvoudige montage gegarandeerd. Ook loopt u een stuk minder risico, want er is geen hak- of breekwerk voor nodig. Verder is een spanplafond een stuk goedkoper. Genoeg pluspunten om voor dit type plafond te kiezen, toch?

Hoe zit het proces in elkaar?

Een spanplafond wordt op een speciale manier gemaakt. DHZ Spanplafonds biedt polyester spanplafonds aan en deze worden op een andere manier geplaatst als pvc doeken. Een spanplafond van polyester coating wordt namelijk op maat gesneden, waarna je hem vervolgens kunt spannen op kamertemperatuur. In tegenstelling tot pvc spanplafonds, deze worden met behulp van warmte gespannen. Wat erg fijn is, is dat er in iedere ruimte een spanplafond geplaatst kan worden. Met bijvoorbeeld als doel: de akoestiek verbeteren, of om juist geen last meer te hebben van scheuren in stucwerk. U kunt het spanplafond zelf plaatsen. We bieden ook de benodigde accessoires aan, zoals profielen. Ook hebben we montagetoebehoren in het assortiment en kunt u er voor kiezen om het uit te breiden met verlichting. Plaats gemakkelijk zelf uw spanplafond binnen één dag en gebruik onze tool om uw spanplafond maten op te meten.

Vraag een product sample aan

Bent u benieuwd naar de DHZ Spanplafonds? U kunt nu eenvoudig een product sample aanvragen. Deze krijgt u via de post binnen. Zo kunt u zelf bepalen welke soort uw voorkeur heeft. De spanplafonds zijn stukjes van ca. 8 x 14 cm. De profielen zijn ca. 6 cm. Laat uw gegevens achter en vraag direct een of meerdere product samples aan. Advies of hulp nodig? Geen probleem. Onze specialisten helpen u graag verder. Neem contact met ons op. Of bekijk ons assortiment, bestel direct uw producten direct online en ga zelf aan de slag!