Spanplafond zelf plaatsen: hoe doe ik dit?

Spanplafonds: een opkomende trend in de interieurwereld. Het geeft een strakke en elegante look. Het fijne is dat je de plafonds zelf kunt plaatsen. De klantenservice van DHZ Spanplafonds biedt een helpend handje. Lees snel verder en ontdek hoe je een spanplafond zelf plaatst en wat de voor- en nadelen zijn. 

Hoe moet ik een spanplafond zelf plaatsen?

Voordat er uitgelegd wordt hoe je een spanplafond zelf moet plaatsen beantwoorden we de vraag: ‘wat is een spanplafond precies?’ Een spanplafond is namelijk een plafond van een sterk gespannen doek van polyester coating, speciaal op maat gemaakt. Maar, hoe kun je een spanplafond zelf plaatsen?

Allereerst is het van belang dat de maten opgemeten worden. De maten die je nodig hebt zijn de ‘breedste’ breedte en de ‘langste’ lengte. Dit noem je ook wel de netto lengte en breedte. Tel bij deze afmetingen 10 cm op i.v.m. de benodigde speling bij het plaatsen. Heb je meer dan 10 meter lengte nodig? Dan doe je er goed aan ca. 15 cm er bij op te tellen. Voor een lengte van meer dan 15 meter gaat dit om ca. 20 cm extra. Hierdoor heb je uiteindelijk wat speling waardoor je het doek zelf strak kunt trekken. Liever wat meer zekerheid? Gebruik dan onze rekentool voor de lengte en breedte berekening. 

Na het stukje theorie kan het praktijkwerk beginnen:

  • Stap 1: Duw het spanplafond tegen de insteekrand met uw vingers. Zet daarna de spatula tegen het doek in de insteekrand. Let op: de spatula moet onder een hoek van ongeveer 45 graden tegen het profiel staan.
  • Stap 2: Duw de spatula met het doek recht in het profiel onder een hoek van 45 graden. Rol daarna de spatula licht duwend in het profiel en stop voordat u op de hoek van de spatula komt. 
  • Stap 3: Trek de spatula al rollend uit het profiel. Vanaf dit punt herhaalt u heel het proces vanaf stap 1.

Als deze stappen goed doorlopen zijn kunt u gaan genieten van uw spanplafond! Gaat het toch niet helemaal zoals u wilt? Dan kunt u contact opnemen met de klantenservice. Onze specialisten zullen u dan verder helpen.

Wat zijn de voordelen van een spanplafond?

Een spanplafond heeft vele voordelen. We hadden het natuurlijk al over het gemak, omdat het onder het bestaande plafond geplaatst kan worden. Daarnaast kan het snel en efficiënt geplaatst worden, er zijn maar drie stappen voor nodig! Spanplafonds zorgen voor een mooie en strakke afwerking en doordat je het onder je eigen plafond plaatst verklein je de kans op scheuren. 

Waarom zou u voor DHZ Spanplafonds kiezen? Redenen hiervoor zijn dat je bij DHZ voor een strak en naadloos plafond kunt gaan, tot maar liefst 5.00 meter breed. Daarnaast bieden we verschillende soorten spanplafonds aan, gebaseerd op andere ruimtes. We hebben standaard spanplafond, spanplafond voor de badkamer, spanplafond akoestisch (geluidsdicht) en spanplafond translucent (doorzichtig) in ons assortiment. Een spanplafond zelf plaatsen is nog nooit zo gemakkelijk geweest als bij DHZ Spanplafonds! Uw product kan eenvoudig binnen één dag geplaatst worden. Er zit vijf jaar garantie op het product.

Vraag een product sample aan

Bent u benieuwd naar de DHZ Spanplafonds? U kunt nu eenvoudig een product sample aanvragen. Deze krijgt u via de post binnen. Zo kunt u zelf bepalen welke soort uw voorkeur heeft. De spanplafonds zijn stukjes van ca. 8 x 14 cm. De profielen zijn ca. 6 cm. Laat uw gegevens achter en vraag direct een of meerdere product samples aan.

Advies of hulp nodig? Geen probleem. Onze specialisten helpen u graag verder. Neem contact met ons op. Of bekijk ons assortiment, bestel direct uw producten direct online en ga zelf aan de slag!