Spanplafond informatie

Veelgestelde vragen (FAQ) / Spanplafond informatie

Hieronder vindt u spanplafond informatie in aan ons veelgestelde vragen. Heeft u een andere vraag of begrijpt u het antwoord niet? Neem gerust contact met ons op voor spanplafond informatie.

 

Nee. Het is een geweven doek met polyester coating. Vele malen sterker dan PVC.

Het principe is hetzelfde, maar het DHZ polyester gecoate doek brengt t.o.v. het PVC spanplafond een aantal voordelen met zich mee:

  • De installatie van het DHZ spanplafond kan op kamertemparatuur zonder verhitting. Een PVC spanplafond dient in een verhitte ruimte te worden geplaatst.
  • Het is veel eenvoudiger om de maten op te nemen, alleen de lengte en de breedte. Een PVC spanplafond moet diagonaal ook gemeten worden van en naar iedere hoek (klein en groot) in de ruimte omdat de hoeken exact uitgesneden moeten worden in de fabriek.
  • De installatie is vele malen eenvoudiger.
  • De ruimte hoeft niet leeggehaald te worden.
  • Een DHZ spanplafond heeft een homogeen oppervlak tot 5.00m breed en bevat geen lasnaden.
  • De randafwerking van een DHZ spanplafond is strak en minimaal, slechts 4mm en benodigd geen afdekprofiel.

Het DHZ spanplafond verbetert de akoestiek in de ruimte sterk omdat het spanplafond trillingen van geluiden zeer goed kan absorberen. In aanvulling hierop kan ook nog een isolatie deken boven het spanplafond worden aangebracht. Bekijk hier onze akoestische spanplafonds.

akoestisch spanplafond informatie

Dit is op 2 manieren mogelijk. 2 profielen kunnen met de rugzijde tegen elkaar gezet worden, dan ontstaat er een kleine naad van ca. 8 mm tussen de 2 spanplafonds. Een andere mogelijkheid is door 2 spanplafonds in 1 profiel te steken wat een naad van ca. 2 mm oplevert, een zogeheten diletatie. In de onderstaande afbeelding is een diletatie weergegeven.

spanplafond informatie dilatatie

Er is standaard een kleur beschikbaar, namelijk gebroken wit. Dit is de meestgebruikte kleur bij montage van spanplafond (ca. 90%). Op aanvraag zijn andere kleuren beschikbaar, bekijk hier onze andere kleuren.

Een DHZ spanplafond is geschikt voor verschillende ruimtes en toepassingen zoals; slaapkamers, woonkamers, keukens, badkamers, kantoren, zwembaden etc. Vele toepassingsmogelijkheden voor 4 hoofdcategorieën spanplafonds. Standaard, Badkamer, Akoestisch en Translucent.

Het verlies van hoofdruimte bij een DHZ spanplafond is minimaal, slechts 1,2 cm. Wanneer u spotjes in het spanplafond wilt plaatsen, en het bestaande plafond is van beton dan wordt het spanplafond 7cm lager dan het bestaande plafond. Dit is in verband met de spotconstructie waar de spot in gemonteerd wordt.

spanplafond verlaagd wand profiel
Spanplafond verlaagd plafond profiel

Ja, dit is met een DHZ spanplafond zelfs een gemakkelijke klus. De verlaging kunt u door middel van het profiel DHZ 101W welk aan de wand wordt gemonteerd, zelf bepalen. Ook het profiel DHZ 101P kan verlaagd gemonteerd worden op een houten lat. Wat ook beschreven wordt in de handleiding.

Wand profiel verlaagd plafond
Plafond profiel verlaagd plafond

Dit hangt af van de ondergrond, aanbevolen wordt om de profielen met montage kit en schroeven/ slagpluggen 50mm om de ca. 15 cm vast te zetten op de ondergrond. Wat duidelijk beschreven wordt in de montage handleiding. Hieronder een deel van de montage handleiding weergegeven m.b.t. de bevestiging van profiel DHZ P101.

Bij een zelf geplaatst DHZ spanplafond is de randafwerking nihil en betreft geen nazorg, de rand is een bijna onzichtbaar randje van 4 mm. De mogelijkheid van sierlijsten bestaat ook dit is naar eigen smaak in te vullen.