Een spanplafond buiten: de mogelijke opties

Een belangrijke factor van een spanplafond is dat hij toepasbaar is op iedere ruimte. Dat maakt het zo’n prettig product. Toch is er een toepassing die we wat liever vermijden. Het geeft namelijk niet de volledige zekerheid dat het materiaal intact zal blijven. Dit gaat om een spanplafond buiten. We kunnen jou wel de veiligere optie aanbieden. Lees snel verder.

Waar moet een spanplafond buiten aan voldoen? 

Een spanplafond voor buiten komt volgens ons het meest in de buurt van een spanplafond badkamer. Dit komt omdat het in beide gevallen over een vochtige omgeving gaat. Hier moet het type spanplafond dus wel geschikt voor zijn. Toch willen de meeste mensen die geïnteresseerd zijn in een spanplafond buiten, hem onder de (gesloten) terrasoverkapping plaatsen. Dan is het ook van belang dat het materiaal brandveilig moet zijn. Grote kans dat er in deze ruimte ook een stroomaansluiting en warmtebron is. Vochtwerend en brandveilig zijn dus de twee essentiële factoren voor een spanplafond buiten. Deze vindt u gelukkig terug in een spanplafond badkamer. Ook zijn de spanplafonds erg gemakkelijk in onderhoud. Een geschikte keuze dus!

Welke toepassing bij een spanplafond buiten?

We raden het niet aan om een spanplafond buiten in de volledige buitenlucht te plaatsen. Hierdoor zal het materiaal sneller aantasten omdat u ook te maken heeft met weersomstandigheden zoals regen en wind. Dit verkort de levensduur van het spanplafond. Kies er dus voor om een spanplafond buiten sowieso uit de wind te plaatsen. Als het vriest moet u extra voorzichtig zijn. Het spanplafond heeft dan namelijk hetzelfde effect als een dun laagje ijs wat kan scheuren. Onze tip is om een spanplafond buiten vooral voor een gesloten terrasoverkapping te gebruiken.

Product sample voor spanplafond buiten 

Zou u eerst even willen testen voordat u uw definitieve keuze maakt? Dat kan. U kunt nu eenvoudig een product sample aanvragen. Naast een spanplafond badkamer kan dit ook voor een standaard spanplafond of een akoestisch spanplafond. Deze krijgt u via de post binnen. Zo kunt u zelf bepalen welke soort uw voorkeur heeft. De spanplafonds zijn stukjes van ca. 8 x 14 cm. De profielen zijn ca. 6 cm. Laat uw gegevens achter en vraag direct een of meerdere product samples aan.


Advies of hulp nodig? Geen probleem. Onze specialisten helpen u graag verder. Neem contact met ons op. Of bekijk ons assortiment, bestel direct uw producten direct online en ga zelf aan de slag!