Spanplafond badkamer: wat is belangrijk?

Het is mogelijk om in iedere ruimte een spanplafond te plaatsen. Zo ook in de badkamer. In vergelijking met een ‘normaal’ plafond, zijn spanplafonds vochtwerend. Daarom zijn ze perfect te gebruiken voor een vochtige omgeving zoals een badkamer. Ontdek hier meer over ons aanbod in spanplafond badkamer

Wat zijn de voordelen van spanplafonds?

We snappen dat u het lastig vind de juiste keuze te maken. Ga ik voor een spanplafond of kies ik toch voor bijvoorbeeld gipsplaten? U bent hoogstwaarschijnlijk op deze pagina beland omdat u ook wilt weten wat nu de voordelen zijn van een spanplafond badkamer. Wij kunnen u in ieder geval meegeven: voor de badkamer is een spanplafond een van de beste keuzes. Hier komen we later op terug. De keuze voor een spanplafond in zijn algemeenheid is verstandig. Maar, waarom precies? Het belangrijkste voordeel is toch wel: een spanplafond wordt zeer snel en nauwkeurig geplaatst, ook als u het zelf doet. Een spanplafond kan namelijk in één dag geplaatst worden. Andere voordelen zijn:

  • Een spanplafond is vrij van scheuren zoals in gipsplaten.
  • Een spanplafond is isolerend: dit geldt zeker voor onze akoestische spanplafonds.
  • Het is brandveilig, het zijn natuurlijk doeken en dit is branddovend. 
  • Het is plaatsbaar op elke ondergrond.
  • Een spanplafond is snel demonteerbaar.
  • Een spanplafond is extreem vochtbestendig dus geschikt voor een badkamer, sauna of bijvoorbeeld een zwembad.
  • U kunt uw spanplafond uitbreiden met bijvoorbeeld spotjes.

De keuze voor een spanplafond badkamer

We hebben het stiekem al verklapt maar een spanplafond badkamer is dus een hele geschikte keuze. Dit komt omdat spanplafonds van nature vocht- en schimmelwerend zijn. Ook zijn ze makkelijk in onderhoud. Een badkamer is een vochtige omgeving, dus dat is wel een van de belangrijkste factoren in de keuze voor een geschikt plafond. Daarnaast willen veel mensen een mooi, strak en modern plafond in de badkamer. Met een spanplafond badkamer creëert u een hele moderne uitstraling. Dit komt met name door de strakke afwerking, u zult geen naden te zien krijgen! 

Vraag een product sample aan voor uw spanplafond badkamer 

Zou u eerst even willen testen voordat u uw definitieve keuze maakt? Dat kan. U kunt nu eenvoudig een product sample aanvragen. Deze krijgt u via de post binnen. Zo kunt u zelf bepalen welke soort uw voorkeur heeft. De spanplafonds zijn stukjes van ca. 8 x 14 cm. De profielen zijn ca. 6 cm. Laat uw gegevens achter en vraag direct een of meerdere product samples aan.

Advies of hulp nodig? Geen probleem. Onze specialisten helpen u graag verder. Neem contact met ons op. Of bekijk ons assortiment, bestel direct uw producten direct online en ga zelf aan de slag!