Wat zijn de kosten van een spanplafond? Bekijk het rekenvoorbeeld!

Wat zijn de kosten van een spanplafond? Wellicht één van de eerste vragen die u uzelf stelt zodra u denkt over het vernieuwen van het plafond. Logisch! Gelukkig kunnen we alvast verklappen dat het best meevalt en dat een gloednieuw plafond snel en eenvoudig (zonder hak- en breekwerk) te realiseren is. 

We vertellen u graag meer over hoe u de juiste maten opneemt, welke producten u nodig hebt en wat de voordelen zijn van een spanplafond. Uiteraard laten we ook een rekenvoorbeeld  zien, zodat u een schatting heeft van wat de kosten van een spanplafond zullen zijn. Benieuwd geworden? Lees verder en ga zelf aan de slag.

Welke producten heeft u nodig?

De kosten van een spanplafond zijn grotendeels afhankelijk van de producten en materialen die u gebruikt. De basisbenodigdheden bestaan uit:

  • Spanplafonddoek
  • Profiel
  • Verlichting
  • Montagetoebehoren
woonkamer spanplafond 2

Spanplafonddoek

We hebben een aantal typen spanplafonds, namelijk een standaard model maar ook een speciaal voor badkamers en andere vochtige ruimtes. Verder hebben we een akoestisch spanplafond dat galm en echo in een ruimte reduceert. En we hebben een translucent spanplafond. Deze is doorschijnend waardoor er met behulp van bijvoorbeeld indirecte LED-verlichting een uniek effect gecreëerd kan worden. De kosten van ieder spanplafond type verschillen door de unieke eigenschappen. Om te weten te komen welk type het meest aansluit op uw wensen raden we aan om het assortiment te bekijken.

Profiel

Voor de bevestiging van het spanplafond zijn er twee soorten profielen, namelijk steek- en klemprofielen. Binnen de steekprofielen zijn er ook nog twee opties: een plafondprofiel en wandprofiel. Het plafondprofiel wordt naar boven vastgezet, bijvoorbeeld tegen een bestaand plafond. Het wandprofiel wordt naar de zijkant vastgezet, bijvoorbeeld tegen een muur. Van beide is de afwerking minimaal en is er alleen een randje van slechts 4 mm zichtbaar. Voor wie de voorkeur geeft aan een meer klassieke afwerking zijn er optioneel sierlijsten verkrijgbaar.

Klemprofielen kunnen zowel tegen een bestaand plafond als een muur worden geplaatst. Voor dit profiel is bovendien geen sierlijst nodig, omdat deze reeds wordt geleverd met een afdeklat.

Verlichting

Goede verlichting in een plafond is een absolute must. Daarom moet u ook bij de kosten voor een spanplafond hier rekening mee houden. We hebben verschillende opties, namelijk inbouwspots, led dimmers, led lampjes en led profielen

Montagetoebehoren

Wel handig om te hebben als u aan de slag gaat met het monteren van uw nieuwe spanplafond: gereedschap, elektra, kit en schroeven. Ook die kunt u bij ons bestellen!

Zelf de juiste maten opmeten

Het klinkt misschien ingewikkeld om de juiste maten op te meten voor uw nieuwe spanplafond. Dat valt best mee! Om het u extra makkelijk te maken hebben we een handige rekentool. Om hier gebruik van te kunnen maken, heeft u alleen de exacte breedte en lengte van uw ruimte nodig. De tool verwerkt de informatie en er komt een aanbevolen bestelhoeveelheid uitrollen. Handig om inzicht te krijgen in de kosten van een spanplafond.

Ook voor de bevestigingsprofielen hebben we aan u gedacht! Voor het berekenen van het aantal meter strip dat u nodig heeft, moeten alle lengtes (de omtrek) worden gemeten. Let op: de omtrek van uw ruimte is het minimaal aantal te bestellen meters. Tel bij dit aantal circa 10% op , in verband met het knippen van de strip bij hoeken, uitsparingen en dergelijke. Zo weet u zeker dat u altijd voldoende hebt!

Handig rekenvoorbeeld

Stel, de breedte van uw ruimte is 3,6 meter en de lengte is 4,8 meter. Dan raden we aan om minimaal 3,8 meter voor de breedte en minimaal 5 meter voor de lengte te bestellen. Onze standaard spanplafonds zijn beschikbaar in 3, 4 en 5 meter breedte. 

In dit geval raden we dus aan om 4 meter brede spanplafonddoek te bestellen met een lengte van 5 meter. Uiteraard kunt u het ook omdraaien: een 5 meter breed doek voor de lengte en 4 meter lang voor de breedte.

Als we uitgaan van de eerste optie, dan heeft u een 4 meter breed spanplafonddoek nodig van een lengte van 5 meter. Als u voor een standaard doek kiest, betaalt u € 98,- per m1. De lengte van 5 meter x de prijs per m1 komt in dit geval neer op in totaal € 490,-.

Dezelfde rekenmethode kunt u uiteraard ook voor een doek speciaal voor badkamers, akoestisch en translucent doek gebruiken. Heeft u hulp of advies nodig? Neem dan contact met ons op. Onze specialisten denken graag met u mee in de mogelijkheden en kosten van een spanplafond.

Let op: deze prijs is berekend zonder bevestigingsmaterialen, verlichting en eventuele sierlijst of afwerking. Dit is geheel naar eigen wens in te vullen.

Waarom een spanplafond i.p.v. een ‘gewoon’ plafond?

Met een spanplafond is het mogelijk om een geheel nieuw, strak en naadloos plafond te realiseren in slechts één dag. Het oude plafond hoeft niet verwijderd te worden en het is geschikt voor veel verschillende ruimtes. Bovendien bespaart u enorm op normale montagekosten door het zelf te doen. En wist u dat de gespannen plafonds van DHZ spanplafonds CE goedgekeurd zijn en in brandveiligheidsklasse M1 vallen? Ook over de veiligheid hoeft u zich dus geen zorgen te maken.

Vraag een product sample aan

Hoe zien onze DHZ spanplafonds eruit? En de profielen? Naast de kosten van een spanplafond zijn ook de looks uiteraard erg belangrijk. Daarom kunt bij DHZ spanplafonds eenvoudig een product sample aanvragen, dan sturen wij het naar u op. De spanplafonds zijn stukjes van ca. 8 x 14 cm. De profielen zijn ca. 6 cm. Laat uw gegevens achter en vraag direct een of meerdere product samples aan.

Advies of hulp nodig? Geen probleem. Onze specialisten helpen u graag verder. Neem contact met ons op. Of bekijk ons assortiment, bestel direct uw producten direct online en ga zelf aan de slag!