Wat kost een nieuw plafond? Ontdek de keuze in plafonds en de prijsbepalende factoren

De juiste plafond-keuze maken

De keuze voor het beste plafond is afhankelijk van meerdere factoren. Zo hangt het af van de gewenste stijl en de mogelijkheid in de ruimte zelf. Wij raden aan om iets te kiezen wat volledig op uw wensen aansluit. Het zou zonde zijn als u mogelijk spijt krijgt in de toekomst. 

Natuurlijk is het ook belangrijk dat het nieuwe plafond binnen uw budget valt. De typen plafonds variëren in prijs. Voor een ‘standaard’ plafond met gipsplaten bent u over het algemeen tussen de €20 en €40 euro per vierkante meter aan kosten kwijt. Voor een systeemplafond geldt dat de kosten vaak tussen de €25 tot €60 euro per vierkante meter liggen. Een houten plafond heeft een prijsrange tussen de €50 en €100 per vierkante meter.

Wat is de prijs van een spanplafond? 

Een spanplafond heeft misschien wel een hogere prijs, desondanks worden de spanplafonds toch vaak uitgekozen. De voornaamste reden is de strakke uitstraling en gemakkelijke installatie. Ook is het een aankoop die u (hopelijk) niet zo snel vaker doet. Dit maakt ook verschil. 

De kosten van een spanplafond liggen tussen de €50 per m² en kunnen oplopen tot €150 per m². Door te kiezen voor een doe-het-zelf spanplafond kunnen wij ook een lagere prijs aanbieden. We rekenen een prijs van € 28,50 per m2. 

Probeer het zelf uit!

Bent u benieuwd naar ons aanbod? U kunt een product sample bij ons uittesten. U kiest dan voor een spanplafond standaard, spanplafond badkamer, spanplafond akoestisch of spanplafond translucent. 

De monsters zijn stukjes van ca. 8 x 14 cm. De profielen zijn ongeveer 6 cm. Een ding is zeker: als u goede kwaliteit en een lage prijs belangrijk vindt, raden wij zeker aan een kijkje in ons aanbod te nemen. Bij advies of hulp kunt u contact met ons opnemen.